IMG_4306

Jag har redan ett annat recept på hoummus här men det här ändå såpass olikt att det förtjänar ett eget inlägg. Dessutom toppen för de (läs mig) som inte använder tahini/sesampasta frekvent och alltid får slänga en nästan full burk som snudd på vandrar iväg av sig själv. 🙂 Jag tyckte att den här versionen med rostade sesamfrön blev mycket godare.

Ingredienser:
1 burk kikärter (240 g)
salt & peppar
2 vitlöksklyftor
några blad färsk bladpersilja
saften från en klyfta citron
2 msk rostade sesamfrön
1-2 dl olivolja beroende på tycke och smak

Häll kikärterna (med lag och allt) i en kastrull och låt koka upp, låt det sedan puttra några minuter på svag värme. Skälet till att jag hettar upp kikärterna är att röran blir mycket slätare än om man mixar dem kalla.
Häll av spadet (eller spara det om du inte vill ha olivolja i). Rosta sesamfröna i en panna på medelvärme och passa dem så att de inte blir brända. De ska bara få lite färg. Mixa kikärter, sesamfrön, citronsaft, vitlök, persilja, olivolja och salt & peppar. Ät den ljummen (godare enligt mig) eller stoppa in den i kylen tills den ska serveras.

Tips: Om man inte vill ha olivolja i så kan man ha i lite av spadet från kikärterna istället.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

2 comments on “Hoummus med sesamfrön”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *