Jag har bestämt mig för att vinna en Ankarsrum Assistent hos Kalasgott så nu jäklar!
IMG_4370

Jag gjorde en egen variant på Pasta Carbonara och utgick lite från vad jag hade hemma. Kan även tycka att det kan bli ganska ”stabbigt” så jag hade på lite majs & ärtor på slutet.

Ingredienser:

500 g pasta (jag tog bandspagetti)
2 fp bacon ca 300 g
1 liten gul lök eller en stor halv
2 Vitlöksklyftor
ca 7 dl vispgrädde
1 stor näve riven Västerbottenost
4 Ägg
Salt och Svartpeppar

Gör så här:
Koka pastan al dente och spara lite av kokvattnet. Strimla baconet. Finhacka lök och vitlök. Fräs allting i pannan till det får en fin färg. Jag skippade faktiskt matfettet eftersom baconet avger så mycket fett och det gick bra.
Slå på grädden och riv i osten. Rör om hela tiden och låt den reducera lite. Vänd i pastan och späd ev. såsen med lite av kokvattnet om du känner att det behövs. Vispa i de råa äggen i såsen. Rör om i sågen på låg värme tills såsen har tjocknat och blivit krämig. Smaka av med , salt och nymalen svartpeppar. Massa svartpeppar!
Om du vill ha lite grönt i slå på vattenkokaren och häll kokande vatten i en bunke/kastrull/mixerkanna. Häll i lite frysta ärtor och majs och låt stå i några minuter. Sila av vattnet och toppa med grönsakerna.

Vissa gillade maten mer än andra. 🙂

IMG_4374

Elias, min kompis son lät hälsa att Carbonara är utmärkt barnmat. 🙂 Visst är han fin förresten?

IMG_4376

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

2 comments on “Carbonara, sort of”

  1. Carbonara är supergott! Men du, när jag kikar in pÃ¥ tävlingen sÃ¥ fattar jag det som att man ska göra egen pasta (alltsÃ¥ själva pastadegen). Bara ett tips om du vill vinna…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *