Det här receptet kommer från Brunkebergs bageri men jag gjorde en liten ändring och tog bort saltet. Förra gången jag gjorde de här blev de alldeles för salta, inte alls i min smak. Istället för örter så garnerade jag med sesamfrön. Jag skulle iväg på 30-årskalas och ville ge bort nåt personligt så jag satte ihop en korg med lite kex, hoummus, tapenade & annat skoj.
Ingredienser:
100 g färskriven parmesan
120 g vetemjöl
100 g rumstempererat smör
några riv på en muskotnöt
1 nypa cayennepeppar
sesamfrön till garnering
Gör så här
1. Blanda samtliga ingredienser i en bunke och arbeta ihop dem för hand eller i hushållsmaskin till en jämn deg som håller ihop. Om degen verkar torr och smulig, tillsätt en matsked vatten eller två.
2. Ta upp degen på bakbordet och forma två rullar, ca 3 cm i diameter. Rulla dem i torkade kryddor eller nötter, t ex timjan, rosmarin eller hackade pinjenötter. Lägg rullarna i kylen i 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 180 grader.
4. Skär rullarna i tunna skivor med en vass kniv. Lägg skivorna på plåt täckt med bakplåtspapper och grädda kexen i 7–8 minuter eller tills de fått lite färg.
5. Förvara kexen i papperspåse eller burk.

Det där ska jag testa!