Så här i vårtider så är det kanske dags att damma av förra årets recept. Den här potatissalladen gick varm förra sommaren. Gudagod!

potatissallad.jpg

Ingredienser:

1 rödlök
10 cocktailtomater
1 liten förpackning haricot verts
1 stor näve ruccola
1 förpackning bladspenat
Ca 800 g färskpotatis

Dressing
2 msk dijonsenap
1 dl olja, valfri sort
3/4 vit balsamvinäger
salt & citronpeppar efter smak.
Lite färsk basilika eller persilja

Skrubba & koka potatisen tills den är klar. Skölj den i kallt vatten så att den svalnar lite. Skölj resten som behöver sköljas och lägg allt i en stor skål. Dela tomaterna på hälften eller i klyftor. Skiva rödlöken och tina haricot vertsen. Köper du färska så låt dem koka i 1-2 minuter innan du sköljer av dem i kallt vatten. Dela potatisen i mindre bitar och lägg allt i skålen.

Mixa ihop alla ingredienser till dressingen och smaka av. Vissa gillar mycket vinäger, andra mindre. Ha i lite mer olja för att späda ut det om du tycker att det blir för surt. Vänd ner dressingen i salladen och blanda försiktigt så att inte potatisen går sönder. Servera till tex ryggbiff med ruccola. 🙂

Ryggbiff med ruccola

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *