IMG_4976

Ingredienser:

6-7 färska rödbetor
1 skiva chévre
salt & peppar
½ burk cremé fraiche

Jag tror jag har försökt få till de här rödbetorna en 5-6 gånger innan jag äntligen lyckades. Har provat att köra alltihop från början i ugnen, först ha rödbetorna i ugnen och sen lägga på osten, koka dem skalade och sen in i ugnen, bara ha chévre på osv. Som sagt, jag har toktestat alla möjliga varianter.
Det jag gjorde nu var att skölja rödbetorna och skölja av de långa trådarna om de har såna. Sen lägger man dem i vatten, har i lite salt och låter dem koka upp innan man sänker värmen. Eller så gör man som jag och värmer vattnet i vattenkokaren först innan man häller det i kastrullen. Allt går mycket snabbare. 🙂 Sen låter man dem småputtra tills de blir hyfsat mjuka, fråga mig inte om tiden för jag kommer inte ihåg. Jag brukar känna på dem lite då och då. Under tiden de kokar så tar du en skiva chevréost och skär bort kanterna. Mixa den med en halv burk cremé fraiche och ev. lite alt & peppar. När betorna kokat klart så häller du av dem och spolar dem med kallt vatten. När de är tillräckligt svala så skalar du dem och skär dem i klyftor. Lägg dem i en form och klutta på ostblandningen. Gratinera dem i ugnen på 225° i ca 10 minuter eller till sde har fått färg. Klart!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

3 comments on “Chevrégratinerade rödbetor”

  1. Mmmm….!
    Färska lättkokta rödbetor med chevré eller fetaost är en klar kvällsfavorit här hemma.

    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *