IMG_5099

Jag hittade det här receptet i en kompis kokbok Vegetariskt – mat från trädgårdscaféet slottsträdgården Ulriksdal som inte finns att köpa längre så jag letar med ljus och lykta efter ett eget ex. Har bytt ut schalottenlök mot gul lök (det var det jag hade hemma) sen har jag ändrat lite i tillagningen men det märks nog inte i slutändan. Jag är bara en stor fan av allt i samma kastrull. 🙂

Ingredienser:

1 gul lök
1 dl avorioris
3 msk olivolja
2 dl vatten
1 msk grönsaksfond
2 potatisar
125 g broccoli
100 g fetaost
(1 ägg)
0,5-1 msk potatismjöl

Till kryddningen:
1 krm svartpeppar
Ev. 1 krm salt
1 msk finhackad färsk oregano eller 0,5 tsk torkad

Skala eller skrubba potatisen och dela dem i 3 delar. Koka upp ca 1 liter vatten med 2 buljongtärningar + 1 tsk salt i en kastrull. Finhacka löken och fräs den tillsammans med riset i olivoljan.
När vattnet kokar, lägg i potatisen och lökriset och låt puttra på medelvärme i 20 minuter.
Hacka broccolin och låt den koka med i samma kastrull som riset/potatisen de sista 2 minutrarna.Häll sedan av vattnet. (Jag använde ett finmaskigt durkslag) Skär fetaosten i bitar. Mosa de kokta potatisarna i en skål och blanda ner riset. Tillsätt broccolin, fetaosten och det råa ägget. Rör ner potatismjöl och krydda med peppar, salt och oregano. Forma smeten till biffar och hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna på medelvärme i cirka 5 minuter på var sida.

Provade de här på Nike (2-åringen) och hon mumsade glatt i sig, 4-åringen var inte lika nöjd. Stellas dagiskompis + mamma tyckte att det var supergoda och vän med familj gillade dem också. 🙂 Har ätit dem med lite olika varianter men Saltå Kvarns paprikapesto till och lite sallad var en riktig höjdare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

3 comments on “Feta- och broccolibiffar”

  1. Hallå där!
    Sicken trevlig blogg! Biffarna ser grymma ut, det blir till att testa dessa till söndagsmiddag.

    hälsar Tant Russin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *