Majsplättar

Jag blir galen på det här ljuset som vi har nu, fotona blir så himla trista! Jag hinner aldrig laga mat innan det mörknar så då blir de såhär. Undrar om man kan smacka upp en fotolampa i köket?

Vi lagade en variant på det här i provköket som blev en riktig hit. Ville testa lite andra kombos och mängder så det är inte så likt originalreceptet längre. Det blev lite smet kvar som sambon ska steka till ungarna imorgon och den testade jag faktiskt att mixa. De är så grönsaksskeptiska för tillfället men devisen ”syns inte, finns inte” funkar rätt bra. 😀

Ingredienser:
3 små morötter
3 ägg
3 dl majsmjöl
1 dl fryst majs (eller från burk)
2 dl havremjölk
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk färsk hackad persilja

Skala och grovriv morötterna, hacka färsk persilja så det blir 1 msk. Häll majsen i ett durkslag och skölj med varmt vatten. Vispa ihop 3 ägg, 2 dl havremjölk, 1 tsk bakpulver, persiljan och 1 tsk salt i en bunke. Tillsätt 3 dl majsmjöl, 1 dl majs och morötterna i plättsmeten.
Smält 1 msk smör i en stekpanna och klicka i ½ dl smet. Stek varje plätt på medelhög värme i 1½ min/sida.

Jag gjorde en enkel sallad med machéblad, salladslök, körbärstomater + en enkel dressing. Sedan testade jag Sevans labnehbollar till. De är så sjuuukt goda! Jag har ätit dem till kokta rödbetor (gott), bara doppat i olivolja med tomater och bröd (också gott). Nu åt jag dem tillsammans med plättarna. Om du vill kan du smula ner dem i en skål, blanda i 2½ dl yoghurt och lite svartpeppar och ha som en röra till. Det blir också gott. Jag tycker att den påminner om en väldigt krämig fårost. På Sevans hemsida hittade jag den här informationen:

Labneh är en tjock avrunnen yoghurt som kan ätas både som yoghurt och som färskost? Labneh är ett svalkande tillbehör till kryddstarka rätter men passar också bra på mezebordet och som pålägg. Tillverkad av getmjölk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

3 comments on “Majsplättar med sallad och labneh”

  1. Hurra för majsplättar! Själv ska jag äta äppelplättar ikväll, inte så pjåkigt det heller!
    🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *