Ni gör sallad, ni har i dressing (vissa i alla fall), det blir en hel del kvar och vad gör man då? Stoppar man det i kylen så är det som en geggig smaklös sörja dan efter, inte så aptitlig med andra ord.
Jag har forskat lite på det här 😉 och kom fram till att dressingen inte ska vara i närheten av salladen i skålen såvida du inte gör exakt så mycket att ni äter upp det till middagen.
Men hur gör vi då då frågar ni?

Så här:
Införskaffa en glasflaska med hällpip, typ såna de har på flashiga vodkaflaskor i baren men annars så finns de även på t ex Åhléns där jag köpte min. Köp VIT balsamvinäger, den svarta får allt att se saggigt ut. Förutom sås då. Jag brukar göra en enkel salladsdressing som håller i flera veckor (Jag sa ju att jag har forskat på det här). I början var jag lite nojig och tänkte att den skulle bli dålig om den stod framme och hällde ut den efter ett par dar. Big mistake kan jag säga, den blir bara bättre ju längre den får stå.

ENKLA SALLADSDRESSINGEN
2 delar olja som du väljer (jag kör olivolja)
1 del vit balsamvinäger
1 nypa citronpeppar
1 näve torkad oregano
salt (och mer peppar för de som vill)

Blanda allt i en hällvänlig skål, jag brukar ta såskannan. Smaka av och häll sen över allt i flaskan. Klart! Sen är det lite individuellt det där med balsamvinägern, jag har nästan fifty/fifty i min men vissa föredrar den mildare varianten. Har även provat färska örter men då håller den inte lika länge, 1 vitlöksklyfta i botten, persilja istället för oregano, 1 msk senap och mixat rubbet. Man kan variera till förbannelse men just den enkla tycker jag är superbra till middagssalladen.

Nu lägger du såklart upp sallad på tallriken och ringlar över dressing. Den funkar alldeles utmärkt till vitkål också. Apropå sallad så brukar jag ibland göra en REJÄL batch och ha i kylen för den håller ändå 3-4 dar. Jag brukar skippa att ha i tomater bara. Bara att slippa hacka sallad nån dag gör underverk för humöret. 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

2 comments on “Tips: What to do with the salat?”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *