IMG_0866

I år så firar vi jul hemma hos oss och jag går all in på julbordet! Hittills har jag lagt in både senapssill och gräslökssill, gjort 100 (!) köttbullar, egen majonnäs och annat småjox.
Ikväll passade jag på att göra rödbetssalladen. Hittade ett recept som jag tyckte si så där om och gjorde om det. 😉 Det här blir en rejäl batch så om du tror att inte allt kommer gå åt så är det bara halvera receptet.

Ingredienser:

1 kg rödbetor
2 röda äpplen
1 rödlök
2 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
1 dl naturell yoghurt
2 msk fransk senap
salt & peppar

Koka 1 kg rödbetor i ca 30-40 minuter beroende på rödbetornas storlek. Häll av vattnet och låt dem svalna. Blanda 2 dl majonnäs, 2 dl crème fraiche, 1 dl naturell yoghurt och 2 msk fransk senap i en bunke. Finhacka 1 rödlök, kärna ur och skär 2 röda äpplen i 1 cm  stora tärningar. Lägg dem i majonnäs/crème fraiche/yoghurt-blandningen allteftersom du skurit klart dem. Skala rödbetorna, det går lättast med en liten fruktkniv, skrapa bara av skalet. Skär dem i 1 cm stora tärningar.

Jag fuskade lite och använde en alligator. 😀

Blanda ner rödbetorna i blandningen…

Tillsätt salt och peppar. Jag började med 1 krm vardera och det blev totalt 2 krm av varje. Man får känna efter lite.

Låt stå i kylen över natten, då drar den åt sig av alla goda smaker. Supergott och ett bättre alternativ än den färdigköpta varianten med e-nummer och jox i! 🙂 Sen är det inte blodigt allvar, vill du ha i mer äpple, ha i mer äpple! Gillar du lök… ja du fattar. 🙂
Jag har inte testat men kan tänka mig att man kan ha i lite mortlad kryddpeppar för en julig smak. Om ni testar det, berätta gärna för mig vad ni tyckte.

God jul!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

1 comment on “God (jul) rödbetssallad”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *