Den här efterrätten är en efterrätt som ser fancy-schmancy ut men är plättlätt att göra. Du kan få den att se ännu lyxigare ut genom att hyvla lite vit eller mörk choklad över precis innan servering.
Ingredienser:
1 liter vispgrädde
100 gram vit choklad
1 dl socker
2 msk äkta vaniljpulver
4 gelatinblad
8 passionsfrukt(er)
1. Blötlägg 4 gelatinblad i en skål med vatten. Koka upp grädden och tillsätt 100 g vit choklad och 1 dl socker.
2. Ta undan från värmen och tillsätt 2 msk vaniljpulver.
(Den ser ut så här och brukar finnas i butikerna bland de andra vaniljsorterna.)
3. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i den varma grädden.
4. Häll upp i fina glas, ca 8 st. Ställ den i kylen och kyl den i minst en timme. Du kan med fördel göra den dagen innan.
5. Dekorera med passionsfrukt precis innan servering och servera!