Chokladsockerkaka

Ni vet hur det är. Det regnar, ungarna klättrar på väggarna och själv har man egentligen lust att sätta sig i bilen och pipa iväg nånstans där det inte finns nån som ropar: Mamma, mamma, mamma! femton gånger på raken. Så vi bakade en kaka. ganska simpel, smakar helt ok och om man mäter upp alla ingredienser i förväg så kan de få vispa lite och är hyfsat nöjda. Win- win.
Grundreceptet kommer från Leila.

Ingredienser:

3 st ägg
2,5 dl strösocker (eller 1 1/4 dl stevia)
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
florsocker
Smör och kokos till formen

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Fyll en smord och bröad sockerkaksform.
6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. (I min hjärtform räckte det med 25 min)
7. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller. Pudra med florsocker.

Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *