Pankisar

Det här är inte ”American pancakes” i den tappning som de flesta känner till men en lite mer boostad variant. Originalreceptet är nåt viktväktarrecept från Birgitta men jag har modifierat det lite. Ungarna älskar det! Vi brukar inte göra det så ofta men det ger en extra guldkant på lördagsmorgnar. Man kan även ha i frysta bär i smeten, riva i äpple, citron eller ha i lite riven kokos. Prova dig fram!

Ingredienser:
2 msk smör
100 gram keso
1 ägg
¾ dl mjölk
¾ bovetemjöl (man kan ha i vilket mjöl man vill)
1 krm bakpulver
1 krm vaniljsocker
blåbär (eller andra bär)
2 msk socker

1. Smält smöret.
2. Blanda keso, ägg, mjölk till en så jämn smet det går.
Häll i mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt det smälta smöret och rör om. Vill du ha pannkakorna tjockare kan du vispa äggvitan till hårt skum, innan du vänder ned den i smeten.
3. Smält lite smör i en stekpanna och klicka i med ett ½-dlmått. Stek på medelhög värme, ca 2 min/sida.
4. Blanda bären med sockret i en kastrull, låt puttra en stund och ha sen som sylt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *