Untitled
Kvällens stjärna är ugnspannkakan på bilden. Tyvärr inte i det bästa ljuset. AVSKYR novemberljuset.

Fredagstacos har inte riktigt nästlat sig in i den här familjen, vi äter det knappt alls faktiskt. Istället brukar vi laga det som faller oss in. Idag skulle vi lämna av den ömma fadern vid kryssningsfartygen och sedan komma hem lite senare än vanligt. Jag planerade in pannkakan redan igår och skickade iväg sambon att handla. Att han tolkade persiljerot som den minsta fjösiga persiljeroten som fanns ingick inte riktigt i planerna så jag trollade fram zucchinin.
Så här är det i vår familj: Ungarna älskar råa grönsaker men gillar vare sig zucchini eller persiljerot i något tillstånd.I det här fallet så skalade jag zucchinin för att de inte skulle se den gröna färgen och grovrev rubbet. Funkade finfint. När jag frågade Stella hur pannkakan smakade så sa hon:
– Godare än farmors vilket jag hoppas är ett bra betyg. 🙂
Släppte bomben om de gömda grönsakerna och hon såg ut som en fågelholk och tyckte att pannkakan var dum men kunde sen gå med på att det faktiskt var smart att gömma grönsaker på det sättet. Slutet gott. 😉 Gjorde en vitkålssallad till vilket är ett säkert kort för mina ungar ÄLSKAR vitkålssallad. Det ger även lite mer substans än bara pannkaka. Hade lite salladsmix kvar som behövde användas upp också.

Ingredienser:
Smör
3½ dl mjöl
6 dl mjölk
5 ägg
1 tsk salt
½ zucchini
150 g persiljerötter
1 pkt bacon
300 g vitkålssallad

1. Sätt ugnen på 225°. Lägg en klick smör på en ugnsplåt och låt den smälta i ugnen. Ta ut när smöret smält och fördela över plåten.

2. Vispa ut 3½ dl dinkelmjöl (eller fullkorn, det är en smaksak) i 3 dl mjölk. Skala persiljeroten och grovriv den och zucchinin. Tillsätt äggen och ytterligare 3 dl mjölk. Blanda ner grönsakerna. Häll i formen och grädda högt upp i ugnen i 20-25 minuter.

3. Strimla 300 g vitkål och blanda med 2 msk olivolja, 1 msk vit balsamvinäger, 1 tsk oregano, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar i en skål.

4. Stek upp 1 pkt bacon.

5. Servera ugnspannkakan med sylt, salladen och baconet. Gott!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

1 comment on “Ugnspannkaka med zucchini & persiljerot”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *