Jag har inte bara legat på sofflocket om ni tror det. I förra veckan var jag på Mitt kök-mässan både på torsdag (med jobbet) och på lördag (med sambon). Lite väl mycket vin för min smak och ganska likartade matprodukter men roligt ändå!

Har pratat med både Mat-Tina, Tommy Myllymäki, Paolo Roberto och en hel del nya aktörer bland annat Konstantines som startade för bara 3 månader sedan och säljer produkter från den vackra ön Kreta. Pratade även med Mr Di Luca himself om olivolja, bland annat deras ”Novello” som kommer ut på marknaden nästa vecka. Och ja, jag köpte en flaska.

Untitled

Här demar en av hans anställda den nya oljan 🙂

Untitled

Hängde lite i Fontanas monter där de faktiskt lottade ut en Middagsfridskasse varenda dag på mässan. Det ni! Pratade även en del med Frixos och Loizos och fick fila på min ringrostiga grekiska. Hade med mig en del produkter hem och på lördagkvällen föråt jag mig på deras rökta feta som jag blandat med Novellooljan, färska basilika och tomater med ett surdegsbröd till. Hilfe! Har även tjatat till mig ett studiebesök hos Fontana i Tyresö när jag har en dag över. Fårost, greker och olivolja. kan det bli bättre? 😉

Untitled

På lördagen så hittade jag de här två filurerna. Tråkigt nog hann jag nästan bara säga hej innan sambon ville vidare. Åse och Vickan gjorde bland annat pizza har jag för mig. 🙂

Untitled

Jag hängde lite med finingarna från Sevan och fick med mig lite nudelbulgur hem vilket var toppen då den varit slut hemma och i alla butiker jag varit på i flera veckor. Men nu är ordningen återställd! Åt det till söndagsmiddag med grillad kyckling och vitkålssallad. halleluja! De sålde även labneh där som verkar ha gått bra för alla älskade den 🙂 Mer Sevan åt folket!

Untitled

Apropå kyckling så kom vi hem med det här kycklingfatet och jag tror banne mig att det är de bästa investerade 200:- på länge. Skinnet blir alldeles knaprigt. Jag penslade kycklingen med smält smör, soja, salt och citronpeppar och sedan in i ugnen på 175° tills den var klar. Så gott. Har kontaktuppgifter om ni vill ha ett eget fat 🙂

Bästa köksredskapet! Vitlöksfatet från Garlic Grater är så bra!

Det såldes vitlöksfat. Ett sådant köpte jag förra året och det används flitigt här hemma kan jag säga så det är ett hett tips om ni gillar vitlök.

Untitled

Provade lite olika ostar. Ett hårt jobb men nån måste ju göra det. 😉

Untitled

Det fanns ostar i alla möjliga storlekar. Den här hade jag lätt kunnat trycka in i kylen hemma. ÄLSKAR parmesan!

Untitled

Det har kommit lite nya chipsaktörer också. Dessa utan tillsatser var väldans goda. Kan inte bestämma mig för vilken sort jag gillade bäst. Från Bjäre hembygd. De hade även lite spännande saltblandningar som passar bra med potatis.

Världens suddigaste foto men tål att nämnas! Marmelad på äpple, rosépeppar & calvados provsmakades samt jordgubbsmarmelad med fläder. Vi köpte en av varje och en ost som inte luktade av denna världen… Från Öland där de verkligen lagt ner mycket engagemang på matkvalitet. Fredrikssons heter företaget.

Bonnier Fakta hade smackat upp en monter med MASSA nya kokböcker. Hade lätt kunnat köpa på mig ett gäng. Sedan var det ett gäng som jag redan hade. Ahum. Är man kokboksjunkie så är man. 😉

Det fanns även en omarbetad och ny version av Annas mat med nya recept och bilder. Jag har föregångaren Nya Annas mat hemma och det är ett mycket välbläddrat ex så jag hade lätt kunnat köpa hem den nya versionen.

Nästa år undrar jag inte om jag kanske ska kräva att Middagsfrid ställer ut på mässan och att jag håller till där i 4 dagar. What’s not to like liksom? 😉 Mat, matmänniskor, kokböcker och finurliga köksredskap. 😀

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

1 comment on “Mitt kök-mässan 2012”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *