bonchevre.jpg

Taget från boken Klaras GI-mat.


Ingredienser:
250 g stora vita bönor
125 g chevré utan kanter
olivolja
1 liten rödlök
salt & peppar

Basilikasås:
1 kruka basilika
1 dl olivolja
salt & peppar

blandad sallad

Låt de vita bönorna rinna av och lägg i enskål tillsamamns med getosten. Slå på lite olivolja och mixa med mixerstav eller matberedare. Röran ska inte bli för jämn.
OBS! Jag mixade en sekund för länge och då blev det mer bön och chevrékladd än bollar så se upp med tiden! 😉
Blanda ner finhackad rödlök för hand. Smaka av med salt och peppar.

Mixa basilikan med en dl olivolja och smaka av med salt och peppar. Forma bönröran till 4 äggformade bollar (såvida du inte mixat dem till kladd som jag gjorde 😉 ) och lägg upp på tallrikar med en blandad sallad. Ringla lite av basilikaoljan runt bollarna och servera resten i en skål vid sidan om.

Trots det något suspekta utseendet så smakade det bra.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *