IMG_4247

Satan i gatan vad gott det här blev! Jag tog en tur till MAXI för att handla lite nödvändigheter men var så klart tvungen att kolla in deras Renée Voltaire-hylla och kom bla. hem med hampafrön & kokosfett.

Ingredienser:
3-5 nyskördade morötter
1 pkt färska sugar snaps
lite hampafrön
1/2 gul liten lök
1 rosso romantica-tomat
1/2 mix finbladig vintermix
örtsalt med ramslök
ekologisk rapsolja
Att steka i: koksfett

Jag ville ha nåt fräscht så jag förvällde sockerärterna i lite saltat vatten i 1-2 minuter. När de svalnat lite så delade jag dem en gång på längden. Skalade och hackade löken, skalade och stavade morötterna, sedan fräste jag löken lite lätt i kokosfett, inte så att den får färg utan så att den mjuknar lite. Sedan hade jag i morötterna och fräste dem en stund, på med örtsaltet och när de fått en lite intensivare orange färg så hade jag i sockerärterna och rörde runt. Det krävs en del örtsalt till det här så var inte fega. När det nästan var klart sprinklade jag lite hampafrön över och rörde runt en sista gång. Sen ner i skålen och låt svalna en kort stund. I med vintermixen, lite hackad tomat, rapsolja och blanda.

Det var verkligen så himla, himla gott! Passar nog till det mesta men det slutade med att jag vräkte i mig nästan hela skålen och lämnade maten. 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

1 comment on “Gott-gott grönsaksfräs med hampafrön”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *