IMG_5031

Innan jag började jobba på Middagsfrid så fick jag och några till besöka provköket i egenskap av matbloggare (även om jag för tillfället är en bedrövlig sådan.). Till efterrätt blev vi bjudna på en vidunderligt god vit kladdkaka med vit choklad i. Jag är ingen kakmänniska i vanliga fall men den där kakan… Jeezus!
Vi kom alla överens om att den var ganska mäktig (to say the least) och att den säkert skulle göra sig bra i mindre portioner. Det testade jag när Stella fyllde 4 år för nån vecka sen och det blev en riktig höjdare. Jag tog bort en ½ dl socker ur originalreceptet och gräddade dem i 10 minuter istället för 25-30.
Jag kommer inte ihåg hur många muffins det blev men tippar på ca 15. Köpte 24 silikonformar på Ninasmat.se inför kalaset och de funkade hur bra som helst. Förutom att nån av mina gäster hade slängt sin i papperskorgen. Gaah!

Ingredienser:

Till smeten:
150 g smör
200 g vit choklad
2 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
½ dl kokosflingor

Till glasyren:
80 g vit choklad
1 dl vispgrädde
1 dl philadelphiaost

Sätt ugnen på 150°. Smält smöret och den vita chokladen på låg värme i en kastrull under omröring. Låt svalna. Vispa ihop ägg, socker, vaniljsocker, vetemjöl och kokosflingor i en bunke. Tillsätt den avsvalnade chokladblandningen. Smörj en springform med smör och bröa den med kokosflingor. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.

Smält vit choklad med vispgrädde i en kastrull. Låt svalna. Blanda chokladgrädden med philadelphiaost i en bunke och vispa med en elvisp så att det blir fluffigt. Häll glasyren över den avsvalnade kakan och ställ in i kylskåpet ca 2 tim.

Vid servering, garnera kakan med 1 ask färska hallon, citronmeliss och hyvlad vit choklad.

Visst blev de fina?!
IMG_5032

För muffins så gräddas de som sagt i 10 minuter och man smörjer och bröar varje form.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

1 comment on “Livsfarliga vita kladdkakemuffins”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *