Pasta med svamp, pesto & körsbärstomater

Vissa dagar kräver fusk. idag var en sån dag. När jag kom hem hade jag ingen vidare lust att laga mat (illa när det här är en matblogg va?) men jag hade nån form av självinsikt när jag var och handlade så jag köpte på mig ett paket fylld färskpasta med svamp från RANA. Rent ingrediensmässigt så är den hyfsat ok. Säger hyfsat för den innehåller citronsyra, vegetabilisk olja (som kan betyda palmolja = skövlad regnskog) och lite annat som inte låter helt rumsrent men som nödpasta, helt ok! Jag hade några livströtta champinjoner i kylen som behövde göras något med och några ensamma romanticatomater så de åkte ner i pastan.
Tog typ en kvart vilket gjorde att jag hann riva ut alla sängkläder, slänga in en maskin, tömma diskmaskinen, kolla posten, mata katterna och ta undan alla vinterkläder. Man blir sjukt uttråkad och sjukt effektiv när man inte har några ungar hemma kan jag säga. Jag ringde och pratade med dem och lilla hjärtat ylade förtvivlat: Mammaaa! Jag saknar dig så jag gråter, kom och hämta mig! Kan säga att det var nån som grät i andra änden sen också. :/

Men, fuskpasta it is!

IMG_5477

Ingredienser:

1 pkt färskpasta, 250 g
några livströtta champinjoner (ca 125 g)
4-5 romanticatomater
lite pesto
salt & peppar

1. Gör pesto.
2. Koka 1 pkt färskpasta.
2. Skär champinjoner i klyftor. Hetta upp en stekpanna och bryn champinjonerna på hög värme i ca 6 min. (Utan olja eller stekfett, det tar fram smaken och gör dem saftiga inuti). Salta och peppra.
3. Skär upp några romanticatomater.
4. Blanda pastan med pesto, lägg på champinjonerna och tomaterna. Strö över lite riven parmesan (om du vill) och servera.

Klart!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *