Pesto är bra til nästan allting. I potatissallad, pasta, på grönsaker, som täcke på fisk, att fylla kött osv. Den kan dessutom pimpa upp vilken tråkig färdigpasta som helst (recept kommer).
Ingredienser:
1 vitlöksklyfta
1 kruka basilika
100 g parmesan
50 g solroskärnor
1½ dl olivolja
salt, nymald svartpeppar
1. Ta av blad och stjälkar på 1 kruka basilika och lägg i en mixerbunke.
2. Tillsätt 50 g solroskärnor, 1½ dl olivolja, 1 vitlöksklyfta, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Mixa slätt i den mån det går.
3. Grovriv 100 g parmesan och tillsätt i mixerbunken. Mixa lite till.
Tips: Om du kokar pasta i samband med peston så kan du ha i 3 msk kokande vatten. Det tar fram smaken och gör den extra krämig.
1 comment on “Krrrrrämig pesto!”