Kyckling med klyftpotatis

Kycklinglårfilé är en ganska ouppskattad del just för att den inte ser så himla fin ut. Det är lite fett och lite senor och den kan uppfattas som lite läskig men den är god, jag lovar! De är världsbäst att fylla med diverse saker och blir rätt snygga i formen. De har dessutom mer smak än en vanlig kycklingfilé. Jag la lite allt möjligt på plåten så man kan skippa champinjoner om man inte har det. De ger dock en ganska god smak. Passa på att rensa kylen när du ändå håller på.

Ingredienser:

1 kg potatis
2 morötter
2 rödlökar
2 champinjoner
1 pkt fårost
ca 600 g kycklinglårfilé
1 påse rucola, 70 g
100 g pumpakärnor
1 dl olivolja
100 g parmesan (eller annan smakrik ost)

1. Sätt ugnen på 225°. Ta fram en djup ugnsplåt. Skala morötterna, skär morötterna och potatisen i klyftor och lägg på plåten. Skär rödlökarna i tunna ringar. Skiva 2 champinjoner tunt. Jag använde lite av min marinad och blandade med men annars funkar vitlök, olja, salt och peppar också. Stek i ugn i 30-35 minuter. När ca 10 min återstår, smula över 1 pkt fårost.

2. Grovriv parmesanen. Mixa pumpakärnor, ½ påse rucola, olja, salt & peppar i en mixerbunke. Tillsätt osten och 2 msk kokhett vatten och mixa slätt.

3. Öppna upp lårfiléerna och fördela peston i dem. Rulla ihop dem och lägg dem i en ugnsform. Salta och peppra. Jag fördelade ½ pkt tärnad bacon på men det behövs inte om man inte vill. Stek i ugnen i 25 min. (Du kan även lägga kycklingen på potatisen för att spara disk).

Servera gärna med en färsk vitkålssallad till, den smakar så himla gott så här års!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *