Marinad

Jag har ju ”min” marinad som jag gör rätt ofta och jag hade samma bas men la till lite annat. Det som är så bra är att man kan laborera med den hur myckt man vill!
Nu gjorde jag en rejäl sats som jag har i kylen. Jag hade lite paprikaolja från en burk med grillade paprikor (sånt är jättebra att sila av och spara!) som jag hade i litegrann av. Oerhört smakrik! Den håller upp till en vecka om inte mer. Du kan även skippa saltet och ha på det direkt på köttet i efterhand.

Ingredienser:

några nävar färsk basilika
2 vitlöksklyftor
en halv gul lök
1 rödlök
4 romanticatomater
1 msk havssalt (Maldons)
1 tsk paprikapulver
1 msk svartpeppar
2 msk balsamvinäger
1 msk tomatpuré
2 dl valfri olja

Skala löken och klyfta större saker i mindre bitar. Lägg ingredienserna i en burk med lite högre kanter och där man får plats med stavmixern. Mixa slätt och förvara i kylen eller marinera kött, grönsaker eller ha lite mindre på tex klyftpotatis i ugn!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

2 comments on “Minutmarinad!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *