De här är så goda, så goda! Jag är dock helt värdelös på att få till snygga sådana, se bilden längst ner (men smaken uppväger det), jag lovar. De passar bra på buffébordet eller om man vill ha nåt lättare ätbart till nåt event. Eller så kan man göra måånga och äta 3-4 stycken till middag. Ahum. Har jag hört. 😉
Ingredienser:
1 gul lök
ca 300 g tinad hackad spenat
2 pkt fetaost, ca 300 g
salt & peppar
ev. muskot om man gillar det
3-4 ark smördeg
1 ägg
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Tina spenaten om du inte redan gjort det och låt den rinna av i en finmaskig sil. Ta fram smördegen och låt den tina i ca 20 min.
3. Finhacka 1 gul lök och stek den på medelvärme i ca 5 min.
4. Smula ner 2 pkt fetaost i en skål. Blanda ner löken, spenaten och salt & peppar.
5. Skär smördegen 1 gång på bredden och kavla ut dem. Fyll dem med fyllningen och nyp ihop kanterna.
6. Pensla med 1 uppvispat ägg och grädda i ugnen i 10-15 min.
1 comment on “Spenatknyten”