Untitled

Alla pratar om tacofredag. Släng er i väggen, det är mezefredag som gäller! Ironiskt nog så höll jag på så länge med maten och väntade in kompis så när vi väl skulle äta så var jag inte hungrig längre…
Jag hade hummus (egengjord) i kylen och gjorde även en kall sås på 2 dl matyoghurt, salt, peppar, spiskummin och hackad kruspersilja till.

Ingredienser:
2 pkt halloumi
valfria tomater
2 morötter
salladslök
3 dl mograbiah (pärlcouscous)
6 dl vatten
1 gul lök
1 aubergine
1 kruka kruspersilja
oliver
valfritt protein (Jag rensade frysen så det blev kycklingvingar men kan även uteslutas och ätas som en vego då det finns både hummus och halloumi))
spiskummin, buljong, salt & peppar, olivolja

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skär auberginen i 2 cm tjocka skivor och strö över 1 tsk salt. Låt dra i 10 min och torka sedan av dem. Krydda med lite spiskummin, lägg i en form och ringla över olivolja.
3. Marinera proteinet i valfri marinad, t ex minutmarinaden lägg i en form och stek sedan i ugnen samtidigt som auberginen. (Kycklingvingar i ca 30 min och auberginen i ca 45 min).
4. Hacka 1 gul lök och fräs tillsammans med mograbiahn på medelhög värme i ca 6 min. Slå på 6 dl vatten med 1 buljongtärning, 2 lagerblad och 2 krm salt. Låt puttra på låg värme i ca 30 min.
5. Strimla salladslök, skala och hyvla morot, grovhacka tomat. Hacka persilja.
6. Tärna halloumin. Hetta upp olivolja i en panna (den ska vara täckt i botten) och stek på medelhög värme tills den blir gyllenbrun på alla sidor.
7. Blanda grönsakerna med mograbiahn (även auberginen). Lägg upp på tallrik tillsammans med kyckling, oliver, hummus och kall sås. Strö över persilja och servera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *