Pilav

Ska inte söndagar vara slappa och mysiga? Har farit runt som en tätting sedan imorse. Båda ungarna går på gympa, något som jag bittert ångrar varje söndag då jag vill ha sovmorgon. Inte nog med det, därrefter var de bjudna på kalas och efter kalas tog de med en kompis hem som skulle leka. Och äta.
Jag panikhandlade som sagt igår och hade i alla fall nån sorts plan. Köpte kycklingben och kycklinglår, marinerade dem och la på plåt. Rotade runt i skafferiet och hittade carnaroliris men godast blir faktiskt ”pilav” (Som är en typisk makedonsk söndagsrätt) med grötris för det är så mamma gjort den. Jag har en gammal variant på det här receptet i bloggen men det har ju modifierats ett par gånger sedan dess. Det är i alla fall godast om man har riktig kycklingbuljong som man gör själv än att stoppa ner en tärning i vattnet vilket jag gjorde idag pga av tidsbrist.

Det jag tänkte tipsa om är att gömma grönsaker i riset. Ovan så fräser jag hackad lök, riven palsternacka och morot tillsammans med riset, något som ungarna inte märkte av. Men då river man på det näst grövsta så smusslas det ganska lätt ner i diverse rätter.
Kidsen var rätt mätta på pocorn, tårta, chips, godis och andra sockerstinna saker så att säga att de åt är en överdrift men i vanliga fall gillar de det här. 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *