Från boken Gucka – världens röra från början (tokbra bok) men sedan har jag gjort den här ett par gånger. Ibland har jag paprikapulver i, eller rostade sesamfrön, minskar på citronen elelr skippar den, hackar i färsk persilja osv. Man kan lajja mycket med det här receptet.

INGREDIENSER:
2 auberginer
1 msk tahini (sesampasta)
saften av en halv citron
1/2 tsk malen spiskummin
1 vitlöksklyfta
1 skvätt olivolja (1-2 msk)
salt och peppar

1. Värm ugnen till 250 grader. Skär ett par snitt i skinnet på auberginerna, lägg dem på en plåt och ställ in i ugnen. Rulla runt dem då och då. Auberginerna är klara när de är riktigt mjuka och har fått lite grillfärg. Dra av skinnet och pressa ut överflödig vätska med hjälpa av ett durkslag, utan att bränna dig.

2. Lägg inkråmet från auberginerna i en matberedare tillsammans med tahini, citronsaft, spiskummin och vitlök. Mixa till en jämn röra. Blanda eventuellt i en skvätt olivolja, samt smaka av med salt och peppar. Om man tycker konsistensen blir för lös kan man mixa i lite vitt bröd.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *