Untitled
Seeen snabbmiddag. Taylor & Joneskorv, coleslaw & blomkåls- & broccolimos

Jag har en tendens att bli smått otrevlig (eller väldigt otrevlig) när jag blir hungrig. Det är nästan så man kan se när blodsockret faller, jag skojar inte. Just ikväll kom jag hem senare från jobbet, lyckades missa hållplatsen där jag skulle gå av, fick gå tillbaka (10 min extra) så det var alltså way past my feedingtime. Från början hade jag högtflygande planer på sesampanerad kyckling och yaddi-yadda men insåg att jag förmodligen skulle börja gnaga på sambons ben innan det var klart så jag tänkte om. Hade faktiskt köpt hem en förpackning Taylor & Jones-korv i förebyggande syfte. (Jag känner mig själv rätt bra).

Korvarna sköter sig själva i ugnen på 180° i 20 min så under tiden kokade jag blomkål och broccoli i buljong tills de blev mjuka. Strimlade lite spetskål och hyvlade rättika till coleslawn. La dem i ett durkslag och när blomkålen och broccolin var klara hällde jag dem i ett durkslag men lät vattnet rinna ner i skålen med kålen och rättikan så att de ”slakades”.
Vispade ihop 1 dl créme fraiche, 1 tsk senap, ½ tsk flytande honung och salt och peppar. Hackade i lite rödlök och hade i en näve salladsmix. Sedan tillsatte jag kålen och rättikan som jag sköljt i kallt vatten och blandade om.
Avslutade med att mixa blomkålen och broccolin med 1 msk smör och 1 msk créme fraiche. Jag tror faktiskt att det gick på under halvtimmen.
Iblnad behöver det inte vara svårare än så. Jag plockade av det jag hade hemma, både i mos och coleslaw kan man ha nästan lite vad som helst om man vill. Eller det man tycker om såklart. Vad har ni för snabbmiddagsknep?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

1 comment on “Snabbmiddag: Korv, mos & colelsaw”

  1. 😉

    Det där är en avancerad middag om jag skulle göra den.
    Snabbt för mig är mikromat eller snabbmakaroner och färdig pastasås:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *