Igår flyttade vi in i nya lägenheten och min dator är just nu nerpackad i en kartong, jag hittar inte mina kastruller och vi har inget bredband än. Det var ett under att jag hittade kläderna imorse. 🙂
Anyway, uppdatering kommer så småningom, jag måste bara packa upp och installera mig lite först. Har i alla fall lite bilder i kameran på t ex kycklingsoppa som kommer upp så småningom. Så nu vet ni varför det dröjer, I´ll be back!
Tidsbrist
Vad pysslar hon med egentligen?
Jag jobbar, kommer hem sent, har inte tid osv. Det lär bli lite förändringar på sidan som jag ska återkomma om men den första förändringen är att det nu finns ett MATFORUM!
Så vad väntar ni på? Skynda er att regga er!
Matfrågor
Jag är tvungen. Hittade den hos: Åsa som förresten har en väldigt fin sida!
1. När du köper ägg, kollar du då i butiken om äggen är hela?
Yes, alltid.
2. Du har lagat t.ex. köttfärssås som ska räcka till flera matlådor. Plötsligt ringer telefonen och du pratar, sedan tittar du på tv och annat och glömmer helt bort köttfärssåsen som finns kvar i en öppen skål i köket. Fem timmar senare kommer du på att den står framme, vad gör du? Kastar den eller gör matlådor?
Gör matlådor, skulle jag däremot glömma den över natten så hivar jag den fastän jag inte tror att det är nån fara. Där går i alla fall gränsen.
3. Tittar du alltid på bäst föredatum på de livsmedel du handlar?
Ja för det mesta. När jag väl glömt så har skiten såklart precis gått ut eller så går den ut samma dag.
4. Väljer du det billigaste alternativet av alla varor?
Nope. Kanske nån enstaka konserv men annars är jag picky.
5. Vad gäller pizza (eller annan snabbmat) handlar du på det ställe du alltid handlat på eller prövar du nya pizzerior vart efter?
Jag prövar nya, men å andra sidan så är inte pizza min favoriträtt.
Matig köttfärssoppa
Den här soppan är bara bäst just för att:
1. Den är väldigt lätt att göra
2. Går fort att göra
3. Är hyfsat nyttig, tror jag i alla fall.
Från början kommer den från MAXI:S provkök, ni vet de där recepten man plockar på sig i butiken, men nu har jag moddat så mycket med den så nu är det min soppa!
Det är sting i den förresten.
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
3-400 g köttfärs
4 morötter
4 potatisar (valfritt, jag kör oftast utan)
1 tetra krossade tomater med basilika i (ICA)
1 liter vatten
några droppar tabasco
1 köttbuljongtärning
salt & peppar
Skala och hacka löken och vitlöken, fräs den i en stekpanna så den får färg. Stek köttfärsen.Riv morötterna grovt, skala och dela potatisen i lagom stora bitar och lägg allt i en stor kastrull och häll på tomaterna och vattnet.
I med köttbuljongtärningen och låt koka upp. Låt det sedan småputtra på svag värme i 15-20 minuter. Smaka av med salt & peppar och ha i så mycket tabasco som klarar av. Och mesa inte, i med 15-20 droppar 😀
Vid servering så kan du ha i en klick creme fraiche och dekorera med ett basilikablad. Voilá!
Tips: Tänk på att inte bara ta nån burk krossade tomater som ni har hemma, typ Euroshopper för då smakar soppan därefter I promise. Har ni inget annat hemma så låt den koka längre isåfall.
