Var i Farsta i fredags och väntade på att bli upphämtad av Robban när jag slank in på Oil & Vinegar. Skulle inte handla nånting men lyckades ändå göra av med 183 kronor på vitlöksdressing, en sea salt mix innehållandes kryddor såsom, rosmarin, salvia, oregano, lagerblad, timjan & vitlök. Och ett par salladsbestick som ser ut som händer. Kan ju konstatera att man inte har nån vidare karaktär att prata om i alla fall.
Snabb räkmacka
Lite sådär till helgen så kan jag ju posta min supersnabba förrätt som jag svängde ihop när jag , Maria & Jonne skulle äta.
Rosta nåt vitt bröd, vad helst du har hemma funkar.
Lägg på 2 salladsblad
Skiva en avokado och lägg på några skivor
Klicka på en stor klick västkustsallad på mackan
Strö över lite räkor
Skiva en tomat och dekorera med några skivor
Skiva en citron och toppa med en skiva.
Voilá!
Räkmacka i plural. Helt perfekt med fuskvarianten för vi var nämligen aphungriga. Hade jag inte varit fullt så hungrig så hade jag nog satsat på att göra en egen räkröra, haft färska räkor, nåt riktigt gott bröd osv osv men detta funkar för den hungrige!
Canneloooni!
Ikväll tänkte jag ge mig i kast med en förpackning canneloni, nötfärs, squash, färska champinjoner, aubergiger, basilika och en himla massa vitlök. Blev inspirerad av Helenas recept så jag tänkte göra en egen variant. Tror jag kör på bechamelsås och riven ost över också. How exciting!
Återkommer med resultatet.
Nyårskyckling
Jag börjar väl med nyårskycklingen då 🙂 I och med att vi hade knytis så gjorde jag kycklingen och ingenting annat men till den så serverades det potatisgratäng, örtsås, sallad, bröd etc. Det här är ett riktigt storkok för jag använde 2 kg kycklingfileér.
Till marinaden:
Skalet från 3 citroner
Olivolja
Salt
Peppar
Vegeta
Basilika
Blandade allting i en stor balja, (för övrigt min bakbalja, 20 pix på Fyndhörnan, klockrent) och lät det dra åt sig i en timme eller två.
Sedan la jag dem på en form, ugnen på 200 och inne i ca 30 minuter. Det varierar beroende på ugn, massa osv osv. När jag tog ut dem så la jag dem i en kastrull och forslade till festen. När du gjort kycklingfiléer och vill skära i dem så vänta en 15 minuter. Då hinner köttet dra ihop sig och det blir inte lika gummigt. De ser ju inte skitroliga ut själva men till potatisgatäng och örtsås så blev det mumma. Och de var hur möra som helst.