web analytics

Fyllda zucchinibåtar med kryddig tomatsås

Untitled

Vi har haft ett liknande recept i kassen men efter att jag såg ett recept från Paolo Roberto som hette nåt med Kalvfärsfylld zucchini med pecorino kom jag på att jag skulle göra en egen variant. Min sambo som kan vara något kinkig tyckte att den här rätten lät jättekonstig när jag sa att jag skulle göra den. Efter att han ätit den så sa han inte så mer och har redan bett mig laga den ett par gånger till. Jag tycker att han borde lära sig att inte vara så negativ eftersom han numera äter både blomkål broccoli, vitkål och annat som han inte åt förut. 😉

TIPS! Man kan självklart köpa en färdig tomatsås, tex passar Saltås pastasås med oliv/kapris bra till.
Den är lätt att göra vegetarisk, byt bara ut färsen mot quorn eller sojafärs. Den lilla klicken turkisk yoghurt är verkligen pricken över i:et.
Den kan även lätt förberedas! Gör klart färsen och tomatsåsen kvällen innan och förvara de urgröpta zucchinisarna i en plastpåse i kylen.

Ingredienser:
2 zucchini
1 röd chili
4 vitlöksklyftor
½ dl tomatpuré
2 rödlökar
500 g valfri färs (passar bra med de flesta)
1 burk krossade tomater
50 g parmesan
1 romansallad
1 liten burk majs
romanticatomater
1 klick turkisk yoghurt
paprikapulver, spiskummin, chilipulver, cayennepeppar & salt

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Halvera 2 zucchini på längden och gröp ur dem med en sked så att ni får fyra ”båtar” med ca 1 cm tjockt skal. Grovhacka det urgröpta inkråmet och lägg i en kastrull.

3. Ta fram en djup ugnsplåt. Lägg zucchinibåtarna på plåten och stek i ugnen i 15 min. Ta sedan ut zucchinin och ställ åt sidan.

4. Kärna ur och hacka 1 röd chili. Pressa 4 vitlöksklyftor. Lägg allt i kastrullen med zucchiniinkråmet och fräs på hög värme på hög värme i ca 4 min. Tillsätt 1 burk krossade tomater, 1 tsk paprikapulver, 1 tsk spiskummin och ½ tsk salt. Låt puttra under lock på låg värme medan du gör allt annat, ca 15-20 min.

5. Hacka 2 rödlökar. Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna och stek rödlöken på hög värme i 3 min. Tillsätt, ½ dl tomatpuré, 500 g valfri färs, 1 tsk salt, 2½ tsk chilipulver, 2½ tsk paprikapulver, 1½ tsk spiskummin och 1 krm cayennepeppar i pannan. Fräs på hög värme i 5-6 min. Tillsätt 1 dl vatten och låt puttra tills det kokat in, ca 2 min.

6. Grovriv 50 g parmesan. Fördela färsen i zucchinibåtarna. Toppa med riven ost och gratinera i ugnen i 10 min.

7. Strimla 1 romansallad, sila av en liten burk majs och skär ca 10 romanticatomater i mindre bitar. Ta fram lite turkisk yoghurt.

8. Servera zucchinibåtarna med tomatsåsen, salladen och en klick turkisk yoghurt.

Print Friendly, PDF & Email

Konferens

I fredags var vi på konferens hela högen hos Matsällskapet i Solna. Förutom konfererande så åt vi en väldigt god lunchbuffé (vilket jag såklart glömde ta foto på). Men middagen glömde jag inte bort! Det var väldigt spännande att äta crabcakes. Tror jag gjort det vid nåt tidigare tillfälle men jag kommer inte ihåg i vilket sammanhang. Men sedan kommer vi till vilken kinkapa jag egentligen är.
Nudelsalladen till var en kall sallad med en hel del hetta i. Och koriander. Jag har en ”topplista” på saker jag verkligen inte gillar och koriander och curry (nu menar jag typ Santa Marias gulcurry, inte röd eller grön) tillhör tyvärr dne listan. Jag har verkligen försökt gilla koriander och jag åt faktiskt upp det mesta av maten men nej. Dock tyckte Jonas på kontoret att det var precis i hans smak så ni som gillar koriander skulle säkert gilla det.

Konferensmiddag crabcakes

En efterrätt som mest smakade mellis faktiskt. Kesella mixat med bär och nån frönötblandning. Smakade lite som Middagsfrids müsli. 🙂

Efterrätt...

Print Friendly, PDF & Email

Man tager vad man haver…

Gör eget ströbröd då det köpta var slut... #matinspo12

…som det så fint heter. I det här fallet var ströbrödet slut så jag fick helt enkelt knåpa ihop ett eget till mina tilltänkta ”fiskpinnar”. Egentligen så är det bara färska fiskbitar som jag panerar i ägg och ströbröd men om jag säger fiskpinnar till ungarna så äter de. Alla knep är bra utom de dåliga. Den här gången körde jag knäckebröd, mandel och Finn crisp i matberedaren. Smakade godare än vanligt faktiskt. 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Italiensk bondsoppa på 20 min

Italiensk bondsoppa på 20 min. Ful men underbart god! #matinspo12

Italiensk bondsoppa på 20 min. Ful men underbart god! Man tar helt enkelt lite tärnat sidfläsk, bryner det i kastrull. Slår på vatten, tillsätter buljong, salt & kryddor. Tärnar alla trötta grönsaker i kylen, har i lite fullkornsris och bönor och låter det puttra i sisådär 15 min. Klart!
I mitt fall var det potatis, vitkål, purjo, majs som åkte ner.

Print Friendly, PDF & Email

Kokbokshyllan!

Kokbokshyllan!

Seriöst! Jag är så insöad på Instagram så jag glömmer att posta viktiga saker här såsom min nu nygamla kokbokshylla! Vi satte faktiskt upp den för två veckor sedan. Innan har de bott i vitrinskåpet men det sålde jag iväg för ett tag sedan. Nu känns de mer lätttillgängliga än innan. Sen är det där inte alla. De ”fulare” kokböckerna tillsammans med en stooor mängd urklipp är för tillfället nedpackade. Har en galen idé om att jag en vacker dag ska klistra in dem i en fin urklippsbok. Kanske i takt med att ungarna blir tonåringar och jag sitter uppe och väntar på dem. 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email
Translate »