Den här är mycket godare än den låter kan jag tala om. Från början är det ett Middagsfridsrecept som varit med ett par gånger. Jag gjorde dock om det rejält. Det som är lika är typ rotfrukterna. 🙂 Funkar bra som tillbehör till tex vitlöksdoftande kyckling vilket du lätt gör genom att bryna några vitlöksskivor i smör innan du lägger ner kryddade kycklingbröst. Blir väldigt god smak.
Ingredienser:
2 msk äppelcidervinäger
300 g jordärtskockor
300 g kålrot
2 msk neutral olja
1 msk vit balsamvinäger
2-3 tsk senap
½ bacon
½ persilja
salt & svartpeppar
1. Koka upp 7 ½ dl vatten och 2 msk äppelcidervinäger i en kastrull.
2. Skala och skär jordärtskockor och kålrot i 1 cm stora tärningar. Lägg i jordärtskockorna först och låt dem koka. 5-7 min.
3. Tillsätt kålroten och koka ytterligare 10 min.
4. Vispa ihop 2 msk neutral olja, 1 msk vit balsamvinäger, 2-3 tsk senap (jag använde Edvins), ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar i en skål.
5. Klipp ½ bacon i tärningar och stek det knaprigt. (Medelhög värme i ca 5-10 min).
6. Hacka ½ kruka persilja.
7. Häll av rotfrukterna och vänd ner dem i senapsdressingen. Strö över persilja och bacon.
8. Klart att servera.