Ibland är de enklaste grejerna de godaste…
Hittade ett recept som jag modifierade litegranna och det var nog den godaste pesto jag nånsin ätit, aldrig mer köppesto!
Jag smög på den intet ont anande basilikan….
Snipp, snipp, snipp!
Nedlagt byte…
För att göra en ordentlig sats:
2 krukor basilika (Ferlina tipsade om att man ska spara några blad på varje stjälk så kommer det nya)
3 vitlöksklyftor
50 g pinjenötter
1½ dl olivolja
salt, nymald svartpeppar
Kör alltihop i mixern tills det är finfördelat.
Jag rev parmesanost för hand och tog ca 3/4 av en förpackning parmesanost, ni vet de där som ser ut som en klyfta typ? Hur mycket kan det vara? 100-150 g?
Ett tips är också att välja kvalitet, jag köper alltid Parmigiano Reggiano och inte den där äckliga Grana Padano som alla affärer envisas med. Skillnaden är milsvid!
Tips 2: Du kan också tillsätta lite kokande vatten och köra en stund till, så får du en riktigt krämig pesto.
När du gjort allt ovanstående då ser förhoppningsvis peston ut såhär!
Och då kan man ha den till massa smaskigt som kycklingpasta med champinjoner och pesto. Det ni!
Som en vÃ¥t dröm…
SÃ¥g i min räknarstatistik, att du hade en länk till mig här. Kul. 🙂
Ser att du klipper av basilikan och sparar de nededersta bladen. Själv nyper jag av bladen och sparar de där översta pyttesmÃ¥, snÃ¥l som jag är. 😉 PÃ¥ sÃ¥ sätt fÃ¥r jag höga plantor, som förgrenar sig och till slut blir vedartade. Min erfarenhet är, att basilika trivs allra bäst pÃ¥ diskbänken eller i köksfönstret, men eftersom den är törstig av sig, planterar jag ut den, om jag reser bort en längre tid pÃ¥ sommaren.
Håller fullkomligt med dig om att Grana Padano är trist och smaklös jämfört med Parmigiano Reggiano. Numera är det inte så svårt att få tag på PR, förr måste jag åka in till Saluhallen. Där skar de en bit av en svindyr och ofta stenhård ost, som sedan var lika hård, när jag skulle använda den. Vad gör man inte? :biggrin:
När jag köper den plastförpackade trekanten, öppnar jag den i den breda änden. Det har två fördelar: 1)Jag använder den hårdaste biten först och har den godaste kvar. 2)Jag kan ha kvar osten i originalförpackningen, som jag försluter med en plastklämma. Tätt och bra.