SÃ¥ser
Jag använde mig av receptet från Såser : Snabba, Smala, Starka, Söta
av Wachtmeister, Ebba

På sidan 46 i denna braiga bok hittar du receptet på Ceasardressing:


2 äggulor
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1 finhackad vitlöksklyfta
2 mosade sardeller
3 dl rapsolja
½ dl riven parmesanost eller 1 dl västerbottenost
mjölk eller vatten
salt & peppar

Mixa äggulorna med senap, vinäger, vitlök och sardeller. Häll ner oljan sakta under gång (eller vispa) tills det blir som en majonnäs.
Mixa snabbt ner osten och blir det för tjockt så späd med vatten eller mjölk. Krydda
För att få en smalare sås byter man ut oljan mot lätt kesella.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

3 comments on “Caesardressing”

  1. Det är verkligen mumsigt med caesar-dressing! Men inte visste jag att den innehÃ¥ller sardeller. 😉 Självklart ska man ha Wästerbottenost i. Hihi.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *