Om ni undrar varför bilderna är så små så är det för att det här receptet legat i utkasthögen forever.
Men nu så vill jag bli av med det 😉
Koka potatisen, marinera köttet i lite olika kryddor, här tror jag att jag använde grillkrydda som bas. Karré och grillkrydda är en skitbra kombination.

Och här ser ni de intet ont anande champinjonerna väntandes på skärbrädan. Jag klyftar dem….

… och slänger dem i stekpannan där de får fräsa på sig lite. I med finhackad vitlök… eller pressad om du är en pressare.

Stek köttet på medelhög värme, värm samtidigt upp lite smör, mjölk och kryddor på spisen som du ska ha i potatismoset.

Ta nu den färdigkokta potatisen och pressa dem eller så har du en sån där annan mojäng som jag för mitt liv inte kan komma på vad den heter nu. Blanda i den varma mjölken och rör under tiden. Ta lite i taget så att det inte blir blask utav det.

Riv kålsallad med matberedaren eller rivjärnet. Blanda i olja, vinäger, salt och krama kålen med händerna. Jag tycker den är godast färsk men vissa tycker att den ska stå ett dygn. Smaksak.

Jag gjorde nog bara nån färdig pås-sås men hade i lite av fettet från stekningen av köttet istället.

Och titta vad smaskigt det ser ut när man lagt upp allting. Det var faktiskt godare än vad det ser ut att vara 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

1 comment on “Kött med hemmagjort potatismos, vitlöksfrästa champinjoner och kÃ¥lsallad”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *