Saxat från en tidning:

Visste du…

…att avocadon mognar snabbare om man lägger den i fruktskålen.

…att sparrisen håller längre om man skär av en cnetimeter och ställer den i kallt vatten.

…att tomater smakar mer om de är rumsvarma.

…att rädisor håller längre om man tar bort blasten.

…att svamp mår bäst förvarad svalt i en papperpåse.

Jag har ingen koll på det där med sparris men resten vet jag. 🙂 Ett annat tips som nog inte klassas som grönsakstips utan snåljåpstips är att skala bort allt onödigt på blomkålen när du köper den eftersom du betalar per kg. sånt brukar jag roa mig med ibland när jag är lite ambitiös. 🙂

Dessutom så är jag en sån där jobbig en som luskollar alla jordgubbar i ett tråg ifall de säljs på det sättet. Har hänt att jag bytt ut några också *host*

I den här värmen så vill man inte äta sådär jättemycket mat men jag tänkte i alla fall svänga ihop lite egen pesto och äta med tagliatelle och ev. nåt mer till. Väntar bara på att sambon ska komma hem med pinjenötterna.

Jag vet vad Ragazzebruttorna äter när det är för varmt ute men vad äter du?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

2 comments on “Bästa grönsakstipsen”

  1. Hej Koala! Har besökt dig i flera Ã¥r…jo, jag skäms nog lite att jag aldrig skrivit nÃ¥t :blush: Men ibland har jag lite fördröjnings eftekt pÃ¥ saker jag tänkt att jag skulle vilja göra…
    Lyckades förra veckan hitta en burk Vegeta och är helt sÃ¥ld pÃ¥ den nu! SÃ¥ Tack! Tack för ett kanon tipps! Helt underbart. Det är din förtjänst att det kryddas pÃ¥ nya sätt hemma hos mig. Och tack för alla braiga recept. Först hade jag stor abstinens efter gamla hemsidan men när ”matbloggen” kom (jo jag vet att det är länge sen..) känndes det bra igen 🙂
    Tack för att du ger mig inspiration till att kökspyssla!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *