Min stora (och) lilla donna är rätt förtjusta i Chicken McNuggets. Ibland äter vi på McDonald’s men vi försöker undvika det i den mån det går. För nåt år sen så tog jag mig i kragen och gjorde egna. Som blev tuuusen gånger godare kan jag säga. Har provat lite olika varianter men mitt grundrecept är:

ströbröd
salt & peppar
torkade örter, t ex persilja

Ibland skippar jag att panera dem i ägg och ibland när jag gör det så pressar jag i lite vitlök i äggröran. Just idag så hade jag mindre salt i ströbrödet och rev i en del parmesan istället. De är verkligen goda och uppskattas av stora och små. Har testat en slimvariant utan ägg och kört dem i ugnen på 225° i ca en kvart. De blir lite bleka men smakar finfint. Eller så har jag stekt dem på medelvärme i olivolja/smör i några minuter på vardera sida. Man kan säkert vända dem i majsmjöl för lite annan smak, en gång hade jag sesamfrön i paneringen. Har gjort en annan variant men då med stora fileér med kärnmjölk och pistagenötter. Lovely! Ska publicera det receptet nästa gång jag lagar det.

Antingen så köper jag Guldfågelns innerfileér (Guds gåva till kycklingälskaren) eller deras kycklingfiléer som jag delar i mindre bitar.

Här har jag tjoffat ner parmesanpanerade sådana i pannan. Jag var lite lat och skakade runt allting i en påse efter att jag panerat dem i ägg. Funkar också.
IMG_4208

De parmesanpanerade raringarna. 🙂 Jag är en sucker för barbecuesås så det har jag till. Inte så nyttigt dock.
IMG_4212

Andra smaksättningar är t ex att riva ner lite citronskal i ströbrödet. Jag har hackat i färsk basilika också. Steka i olika oljor, finns en del smaksatta. Ulrika använder polenta att panera i, det har jag inte testat än. Enjoy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

6 comments on “”Chicken Nuggets mamma!””

  1. Du… Nu vill jag inte vara sÃ¥n, men kollar man pÃ¥ deras innehÃ¥llsförteckning pÃ¥ kycklingen sÃ¥ stÃ¥r det :
    Ingredienser:
    Kycklinginnerfilé av bröst (87 %), vatten, salt och socker.

    DÃ¥ är det väl socker och saltvatten insprutat… Eller?

    Annars tror jag faktiskt till och med jag kan vÃ¥ga mig pÃ¥ o göra egna nuggets hemma nu… 🙂
    Kram

  2. McD´s nuggets är inte särskilt goda… men dina ser superdupersmarriga ut ju! MÃ¥ste absolut testa nÃ¥n gÃ¥ng! :tongue: Tack för tipset!

  3. Nu är jag här igen…! För vilken gÃ¥ng i ordningen vet jag inte… he he… dreggel. Jag bara mÃ¥ste testa att göra nuggets snart. Har inte fÃ¥tt tummen ur än! Vad är godast att smaksätta med, tycker du?

  4. Jag har testat att göra med polenta, och de blev supersmarriga, paneringen stannade kvar och de blev krispiga. Parmesan är gott till allt! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *