chokladbiscotti

Jag utgick från Leilas recept på saffransskorpor men sen modifierade jag ingredienserna lite. Nu gjorde jag en sats x 4 men jag tror att det här är rätt på ett ungefär.

Ingredienser:

100 g smör
2 st ekologiska ägg
1/2 70% Marabou Premium
1 tsk kakao
1.25 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hela hasselnötter
Råsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

Note to self: Tjoffa inte i alla torringredienserna på en gång om du ska göra 1 x 4. Det blir nästan omöjligt att blanda. Säger jag efter handjagaren, bakmaskinen och efter att jag suttit med händerna i smeten. 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

2 comments on “Lenas chokladbiscotti med hasselnötter”

  1. De låter jättegoda! Tror min sambo kommer att älska dessa, så jag ska testa att baka dem nån dag.

  2. De var helt ok. 🙂 Jag minskade lite pÃ¥ sockret frÃ¥n originalreceptet för jag tycker inte att den behövs sÃ¥ mycket.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *