IMG_4289

Jag testar ju rätt friskt ur Råsmart Familj som Ulrika var så snäll och förhandsskickade till mig. (Den släpps i januari.) En bra sak med mig är att om jag gillar en del recept så tar jag mig oftast i kragen och provar andra också, även om jag tycker att de låter suspekta i början 🙂
Morotsquinoan var ett sånt ”suspekt” recept för jag avskyr när man kan känna löksmaken eller om man har stora lökbitar i mat. Nu skulle löken finhackas men med tanke på mina finhackartalanger *ahum* så tänkte jag att det här kommer smaka nasty.
Oj så fel jag hade. Jag älskar att ha fel. Nike, den lilla smurfen åt 3 (!?!) portioner av det här. Stella vägrade smaka, ibland är hon inte så äventyrlig.

Ingredienser:
2 dl quinoa
5 dl vatten
3 rivna morötter
1 gul lök eller 2-3 schalottenlökar (finhackade)
salt & peppar (men jag använde Knorrs ekologiska grönsaksbuljong)

Skölj quinoan och låt den koka upp i vattnet. Om du vill ha i en buljongtärning så får du smula ner den och röra om så att den smälter först. Efter 10 minuter lägger du i morötterna och löken. Eventellt får du tillsätta lite kokande vatten beroende på om det kokat bort men om du låter det puttra på låg värme så finns det nog tillräckligt kvar. Låt sen allt koka i 5 minuter under lock. Om du skippade buljongen så kan du nu salta & peppra efter behag. Vi åt det här till lax som jag hade sjudit på låg värme sen har vi ätit det till lite allt möjligt de här dagarna.
Fotot gör tyvärr inte quinoan rättvisa men det ÄR gott. Testa!

Jag kan tänka mig att det här är utmärkt utflyktsmat när de ska bort med skolan. Man skulle nog kunna göra en suverän wrap med morotsquinoa, lite vitlökssås, bladspenat, romanticotomater, gurka och nån köttfärsbiff/ skivad kycklingfilé/ quornfilé beroende på vad man äter för kött.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

4 comments on “Morotsquinoa”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *