Parmesanpanerade kycklinglår med nudebulgur samt chevré- och parmagratinerade rödbetor

Tanken var att den stackars savoykålen skulle strimlas och fräsas i lite smör och kryddor men jag orkade inte. Rödbetorna tillför lite vitaminer i alla fall. 😉

Gjorde en enkel marinad där jag mixade:

1 näve färsk persilja
1 vitlöksklyfta
1 liten tomat
eget örtsalt (2 tsk)
svartpeppar (några drag med kvarnen)
lite olivolja

som jag blandade med kycklingen. Sedan rev jag lite parmesan över (och under) kycklinglåren. 150° i 50 minuter i mitten av ugnen. Grill sista 5 minutrarna. Blev gott!
Köpte kycklingen igår på MAXI, de var ”Ät snart”-kyckling, dvs datumet håller på att gå ut=halva priset. Än så länge mår jag bra *ta i trä*

Ser ni vilken krispig yta de fick?
IMG_5349

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *