300 g valfria nötter (vi använde hasselnötter, cashewnötter och valnötter)
1 krm paprikapulver
1 tsk röd currypasta (Vi använde Santa Marias)
1 tsk timjan
1 tsk flingsalt
1 tsk honung
3 tsk vatten
1 msk rapsolja

Sätt på ugnen på 175°. Plocka fram en liten bunke och blanda i 1 tsk röd currypasta, 1 msk rapsolja, 3 msk vatten och 1 tsk honung först. Häll i nötterna och blanda väl. Tillsätt därefter 1 tsk timjan och 1 krm paprikapulver. Häll ut nötterna på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper och bre ut dem över hela plåten. smula över 1 tsk flingsalt och rosta dem sen högt uppe i ugnen i ca 15 min. Ugnstiden kan variera beroende på ugn så håll lite koll på slutet. Låt svalna. Sedan har du ett alldeles utmärkt snacks till fredagsmyset utan konstiga tillsatser! Eller lägg dem i en fin burk och ge bort i present!

Att rosta nötter och frön själv är verkligen underskattat. För det första, kan du hitta på dina egna spännande kryddblandningar, för det andra går det fort och är enkelt och för det tredje slipper du onödiga tillsatser. Om du rostar solrosfrön och andra mindre fröer i ugn, måste du passa dem så att de inte bränns vid. Små frön går väldigt fort, kanske på fem minuter. Currypastan är en bra bas om du inte vill blanda kryddor själv och mängden avgör hur kryddstarka de blir. Prova dig fram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *