Den här kycklinggratängen blev otippat god! Den lena purjolöken tillsammans med sältan från baconet och så kyckling på det. Gillades av hela familjen.
Ingredienser:
ca 450 g kycklinglårfilé
1 pkt bacon
1 purjolök
750 g potatis
1½ dl vispgrädde
salt & peppar
- Sätt ugnen på 200°.
- Tärna ca 450 g kycklinglårfilé och 1 pkt bacon.Skölj och finstrimla 1 purjolök. Skölj 750 g potatis och skiva tunt med mandolin eller kniv.
- Smält 1msk smör i en stekpanna och bryn kycklinglårfiléen på hög värme i ca 3 min. Lägg i en skål.
- Fräs bacon och purjolök på hög värme i ca 3 min. Lägg i skålen med kycklingen.
- Varva den skivade potatisen, kycklingblandningen ½ tsk salt (totalt) och 2 krm svartpeppar i en ugnsform.
- Tillsätt 1½ dl vispgrädde och stek i mitten av ugnen i ca 20-25 min. Tillsätt 100 g riven västerbottenost när det är 10 min kvar.
