De här biffarna har fått stående ovationer och man kan göra dem med sin egen favoritost. Jag har provat dem med fårost eller parmesan och den som gillar getost kan sätta en fransk touch på sina biffar.
Ingredienser:
½ påse salladslök
250 g broccoli
150 g parmesan (eller fårost)
750 g kokt potatis
2 msk potatismjöl
2 tsk oregano
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk smör
Sallad:
3 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 påse machésallad (70 g)
½ ask körsbärstomater (125 g)
1 gul paprika
1 kålrabbi
1 avokado
1. Strimla ½ påse salladslök (ca 60 g). Finhacka 250 g broccoli. Grovriv ¾ bit parmesan (ca 150 g).
2. Grovmixa eller stöt 750 g kokt potatis med en stavmixer i en bunke. Tillsätt löken, broccolin, parmesanen, 2 msk potatismjöl, 2 tsk oregano, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar i bunken. Blanda och forma smeten med blöta händer till 12 bollar (ca 7 cm i diameter).
3. Smält 1 msk smör i en stekpanna och lägg i 4 bollar. Platta till bollarna med en stekspade till biffar och stek på medelhög värme i 3 min/sida. Stek resten av biffarna på samma sätt. Lägg på en övertäckt tallrik allteftersom de steks.
4. Under tiden som biffarna steks, blanda 3 msk olivolja, 1 msk rödvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i en stor skål.
5.Skölj 1 påse salladsmix (70 g). Halvera ½ ask körsbärstomater (125 g) och tärna 1 gul paprika. Skala och grovriv 1 kålrabbi. Halvera, kärna ur och gröp ur fruktköttet ur 1 avokado med en sked. Skär avokadon i tärningar. Blanda grönsakerna med dressingen i skålen.
6. Servera biffarna med salladen.
Här hittade jag plättarna också! Mums! Jag printar ut och ber maken servera dem vid första bästa tillfälle! Kram
Hojta sen och berätta vad du tyckte! Jag gillade dig & Ã…sa skarpt ocksÃ¥! Sickna charmtroll ni är. Ni bor för lÃ¥ngt bort bara 😉