Parmesan & pumpalax

Jag har tvÃ¥ smÃ¥ illbattingar som inte alltid har världens största tÃ¥lamod (när det gäller nÃ¥nting faktiskt 😉 ) sÃ¥ ibland behöver man svänga ihop nÃ¥nting snabbt. Även kylen behöver rensas med jämna mellanrum dÃ¥ jag har en anmärkningsvärd förmÃ¥ga att samla pÃ¥ mig ”slattar”. NÃ¥n som känner igen sig?
De hade en laxsida för 59:- kg på MAXI så jag passade på att köpa en. Halverade den och la den på en ugnsplåt, saltade och pepprade. Hade lite riven parmesan i kylen och grovhackade lite pumpakärnor som jag strödde över laxen.
På andra sidan av plåten la jag tunt skuren broccoli och ringlade över lite olivolja + salt & peppar.
Sedan in i ugnen på 225° i 20 min.

Gjorde en enkel tomatsallad på 3 övermogna tomater, 1 pkt körsbärstomater, 1 msk olivolja, 1 msk vit balsamvinäger, 2 krm salt & 1 krm svartpeppar + lite färsk basilika som jag grovhackade. (Går även bra att bara riva.)

Bulgurn hade jag fryst in i portionsstorlek innan, jag brukar frysa in sånt som blir över då det kan passa bra till nåt en annan dag, som idag tex. Allting gick på under en halvtimme att laga vilket är bra när man inte har tid att stå i köket.

Jag hann tom. måla naglarna på kidsen som just nu tycker att det är sååå spännande!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

2 comments on “Allt pÃ¥ en plÃ¥t, typ.”

  1. Hej!
    De är ju sÃ¥ smidiga. 😀 Var inne och kikade lite hos dig. Roligt med fler matnördar 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *