Wok

En sån här panna kan man variera rätt mycket beroende på vad man vill ha för grönsaker eller smaksättning. Jag är ju ”home alone” så då har jag i det jag gillar. Minskade dessutom ner nudelpaketet och jag brukar ha mycket mer grönsaker när vi är fler. Det blir ändå ca 3 portioner, trots att jag minskade ner grönsakerna.

Ingredienser:
125 g risnudlar
2 salladslökar
1 morot
ca 200 g färsk vitkål
500 g fläskfärs
1 paprika

2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 msk fisksås
1 lime
2 tsk socker
cayennepeppar
olja att steka i
salt & peppar

1. Koka upp vattnet till nudlarna. Lägg nudlarna i vattnet och följ anvisningarna på förpackningen men ta bort dem 1-2 min innan de är klara.

2. Hacka 1 röd chili och pressa 2 vitlöksklyftor.

3. Woksås: Blanda fisksås, socker, saften från 1 lime, 1 krm cayennepeppar, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar i en liten skål.

4. Finstrimla salladslöken, paprikan och vitkålen. Skala och skär moroten i tändstickstunna stavar.

5. Tjohoo! Nu är det bara det roliga kvar. 🙂

6. Hetta upp lite olja (jag använde kokosolja) i en wokpanna eller stekpanna med höga kanter. Se till att den är riktigt het innan. Lägg i chilin och vitlöken först, ha sedan i fläskfärsen och fräs allting tills fläskfärsen är genomstekt, ca 4 min. Tillsätt vitkålen och morötterna och fräs dem i 3 min. De ska vara krispiga!

6. Tillsätt nudlarna, woksåsen och paprikan och blanda om tills allt är varmt. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite mer fisksås. Strö över den strimlade salladslöken.

7. Klart!

Alla har olika smak när det gäller saltmängd osv. så ni får anpassa lite själva på slutet. Annars är den ganska mild ändå så man kan kräma på med extra allt om man vill. 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

1 comment on “Asiatisk nudelpanna med fläskfärs”

  1. Mmmm jag som är så himla nudel-sugen! Nu blev det ÄNNU värre! hahaha

    Hoppas du fÃ¥r en kanonhelg fina du, och stort grattis än en gÃ¥ng till vinsten! Jag är sÃ¥ glad för din skull 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *