Untitled

I förra veckan fick jag hem min Middagsfridsleverans och ett av skälen till att jag beställde den här veckan var den här majsröran. Resten av rätten, Mexikanska biffar med klyftpotatis & sallad var såklart god men inte svårt att göra själv. (Jag tömde kryddskåpet och tog lika delar, ca 2 tsk chilipulver, spiskummin, paprikapulver och sedan en dutt cayennepeppar och svartpeppar samt tomatpuré vilket inte var med i originalreceptet).

Majsröran är också så simpel att göra men smakar som om den tillagats på nåt spektakulärt sätt. Jag gjorde lite småändringar såsom ugnstemperaturen och chilistorleken. Den ska egentligen finhackas men jag skar den grovt. Gör som ni vill, jag gillade lite heta chilibitar i röran.

1. Sätt ugnen på 250°.
2. Sila av vattnet från en stor burk majs (340 g). Skala 4 vitlöksklyftor.
3. Kärna ur och grovhacka 1 röd chili.
4. Lägg allt i en ugnsform och rosta högt upp i ugnen i 20 min.
5. Mixa allt slätt i en mixerbunke. Om du vill ha den lite mildare kan du tillsätta ½ dl créme fraiche.

Klart!

Så här såg den färdiga rätten ut. Taget med Instagram så inte den bästa bilden tyvärr.

Mexikanska biffar med rostad het majsröra, ugnspotatis, avokado & sallad #matinspo2012

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *