Sweet lord! Det här var en sån här rätt som överraskade en. Jag skrev ihop en variant på det här receptet i kassen men gjorde en egenmodifierad version hemma. Jag gillar ju inte curry (Santa Marias gulcurry på burk alltså, inte riktiga grejer) så jag tweakade den ganska mycket som jag ville ha den. Jag tyckte om den, Jonne tyckte om den, Nike ÄLSKADE den. Har aldrig sett henne skyffla in mat så snabbt i munnen någon gång tror jag. Om ni gillar kycklingspett i jordnötssås på ert lokala thaiställe så lär ni gilla den här. En riktig god rätt. Det blir lite kassa mobilbilder nu men det blir så när jag fotar i farten. Ska försöka skärpa mig 😉
Ingredienser:
1 påse cashewnötter, 150 g
1 burk kokosmjölk (Jag använder Kung Markattas)
1 msk kinesisk soja
1 tsk gurkmeja
1 tsk ingefära
½-1 tsk sambal oelek (beror på hur starkt man vill ha)
1 tsk honung
2 vitlökslyftor
1 rödlök
1-2 msk citronsaft
600 g kycklinglårfilé
250 g broccoli
3 morötter
1 röd paprika
salt & svartpeppar
neutral olja eller kokosolja att steka i
1. Cashewnötsås: Mixa cashewnötter med kokosmjölken, sojan, gurkmejan, ingefäran, sambal oelek och honungen med en stavmixer i en mixerbunke. Hacka 1 rödlök. Hetta upp 1 msk neutral olja i en gryta, pressa i 2 vitlöksklyftor och tillsätt löken. Fräs på medelvärme i 3 min. Tillsätt cashewkokosmjölken och låt såsen sjuda på låg värme i ca 10-15 min. Pressa i 1-2 msk citronsaft när såsen sjudit klart.
2. Skala och skär morötter i 1 cm breda stavar. Ansa och halvera broccolin på längden. Skiva brococlin tunt. Strimla paprikan.
3. Skär kycklinglårfilé i 1 cm breda strimlor. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Hetta upp 1 msk neutral olja i en stekpanna och bryn kycklingen på hög värme i två omgångar ca 5 min/omgång. Lägg i grytan med cashewnötssås allteftersom det steks och låt det sjuda i såsen på låg värme.
4. Hetta upp 1 msk neutral olja i en stekpanna och fräs broccolin och morötterna på medelhög värme i 4 min. Tillsätt paprikan, 2 krm salt, 1 krm svartpeppar och fräs i ytterligare 2 min.
5. Pressa 1-2 msk citronsaft direkt ner i grytan med kycklingen.
6. Klart! Servera med ris.
Elsa skyfflade ocksÃ¥ in, succé som vanligt med dina recept :biggrin: Valter mer tveksam men han skulle ju Ã¥ andra sidan äta korv och köttbullar varje dag om han fick 😉 Kram!!