Kyckling i cashewnötssås

Sweet lord! Det här var en sÃ¥n här rätt som överraskade en. Jag skrev ihop en variant pÃ¥ det här receptet i kassen men gjorde en egenmodifierad version hemma. Jag gillar ju inte curry (Santa Marias gulcurry pÃ¥ burk alltsÃ¥, inte riktiga grejer) sÃ¥ jag tweakade den ganska mycket som jag ville ha den. Jag tyckte om den, Jonne tyckte om den, Nike ÄLSKADE den. Har aldrig sett henne skyffla in mat sÃ¥ snabbt i munnen nÃ¥gon gÃ¥ng tror jag. Om ni gillar kycklingspett i jordnötssÃ¥s pÃ¥ ert lokala thaiställe sÃ¥ lär ni gilla den här. En riktig god rätt. Det blir lite kassa mobilbilder nu men det blir sÃ¥ när jag fotar i farten. Ska försöka skärpa mig 😉

Ingredienser:
1 påse cashewnötter, 150 g
1 burk kokosmjölk (Jag använder Kung Markattas)
1 msk kinesisk soja
1 tsk gurkmeja
1 tsk ingefära
½-1 tsk sambal oelek (beror på hur starkt man vill ha)
1 tsk honung
2 vitlökslyftor
1 rödlök
1-2 msk citronsaft
600 g kycklinglårfilé
250 g broccoli
3 morötter
1 röd paprika
salt & svartpeppar
neutral olja eller kokosolja att steka i

1. Cashewnötsås: Mixa cashewnötter med kokosmjölken, sojan, gurkmejan, ingefäran, sambal oelek och honungen med en stavmixer i en mixerbunke. Hacka 1 rödlök. Hetta upp 1 msk neutral olja i en gryta, pressa i 2 vitlöksklyftor och tillsätt löken. Fräs på medelvärme i 3 min. Tillsätt cashewkokosmjölken och låt såsen sjuda på låg värme i ca 10-15 min. Pressa i 1-2 msk citronsaft när såsen sjudit klart.

2. Skala och skär morötter i 1 cm breda stavar. Ansa och halvera broccolin på längden. Skiva brococlin tunt. Strimla paprikan.

3. Skär kycklinglårfilé i 1 cm breda strimlor. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Hetta upp 1 msk neutral olja i en stekpanna och bryn kycklingen på hög värme i två omgångar ca 5 min/omgång. Lägg i grytan med cashewnötssås allteftersom det steks och låt det sjuda i såsen på låg värme.

4. Hetta upp 1 msk neutral olja i en stekpanna och fräs broccolin och morötterna på medelhög värme i 4 min. Tillsätt paprikan, 2 krm salt, 1 krm svartpeppar och fräs i ytterligare 2 min.

5. Pressa 1-2 msk citronsaft direkt ner i grytan med kycklingen.

6. Klart! Servera med ris.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

1 comment on “Kyckling i cashewnötssÃ¥s”

  1. Elsa skyfflade ocksÃ¥ in, succé som vanligt med dina recept :biggrin: Valter mer tveksam men han skulle ju Ã¥ andra sidan äta korv och köttbullar varje dag om han fick 😉 Kram!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *