Ni har väl sett den där cheddardipen i tacohyllan i butiken va? Den som är tokorange och huserar i en liten röd burk från Santa Maria? Ifall ni inte visste det så innehåller den knappt ost alls. 4% cheddar står det på burken. Resten är skummjölkspulver, diverse tillsatser och smakförstärkare. Inget jag är sugen på att stoppa i mig men jag gillar ostsås så jag gjorde egen. Så TOKENKELT att det inte ens behöver en ingredienslista.

Ostsås: smält 1 dl crème fraîche, 1 dl valfri riven ost (jag tog västerbotten), salt, peppar eller cayenne i kastrull på låg värme. Klart!

Hemmagjord tacosås

En egen variant av tacosås. Inte så sur men ganska kryddig. istället för att köpa en dyr burk á 20-30 spänn (hur mycket kostar de?) så kan du lätt göra egen med billiga ingredienser.

Ingredienser:
1 gul lök
1 rödlök
½ grön paprika
1 burk krossade tomater
2 msk äppelcidervinäger
1 msk socker
½ tsk salt
2 tsk chilipulver
1 vitlöksklyfta

1. Finhacka lökarna, vitlöken och paprikan.

2. Lägg i en kastrull tillsammans med de torra ingredienserna och de krossade tomaterna.

3. Låt koka upp och koka i 10-15 min.

Imorgon kommer ett recept på egen tacokrydda! (Fördelen med att att skriva inlägg under helgen, man tidsinställer och bloggen lever ett eget liv).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *