IMG_2512

HÃ¥hÃ¥! En variant pÃ¥ den här rätten kommer frÃ¥n Middagsfrids barnkasse men jag gjorde en egen variant men hade väl inga större förhoppningar om att lilla fröken-”bara ris eller pasta” skulle smaka ens en gÃ¥ng. Men det gjorde hon! Inte nog med det, hon fullkomligt tryckte i sig kasslergratäng sÃ¥ om jag tror att barn gillar den här? Japp. Det jag ändrade i receptet var att jag bytte ut krossade tomater mot passerade. Lagade med krossade men mina kiddos gillar inte tomatbitarna. Ehm. inte jag heller. Det man kan göra ocksÃ¥ är hälla burken i en mixerbunke och mixa det slätt. Just nu kommer jag inte ihÃ¥g om det är nÃ¥n större smakskillnad mellan passerade och krossade men som sagt, mixa är en variant.
Nike tyckte att det luktade pizza när den stektes i ugnen och kallade såsen för pizzasås. Jag höll med henne lite faktiskt.

Den här rätten kan förberedas, täckas med folie och stå i kylen tills man kommer hem och skjutsar in den i ugnen. Smidigt.

Ingredienser:
ca 600 g kassler
125 g mozzarella
1 burk passerade tomater
2 dl vispgrädde
2 msk tomatpuré
1 msk oregano
4 portioner ris/gryn
salt & svartpeppar

1. Sätt ugnen pÃ¥ 225° och ta fram en ugnsform (15×20 cm).

2. Skär ca 600 g kassler i 1 cm tjocka skivor. Lägg skivorna i formen. Skär 125 g mozzarella i skivor och läg mellan kasslerbitarna.

3. Blanda 1 burk passerade tomater med 2 dl vispgrädde, 2 msk tomatpuré, 1 msk oregano, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar i en bunke och häll över kasslern. Gratinera kasslern i mitten av ugnen i 20- 25 min. Strö över 1 dl riven XO-ost och gratinera i 5-10 min tills den fått färg.

4. Koka valfritt ris/gryn till 4 personer.

5. Servera med sallad.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

1 comment on “Kasslergratäng”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *