Kycklingbiffar

Jag ljuger för mina ungar. SÃ¥ att jag blir blÃ¥ ibland. När jag försökte sälja in kycklingbollar innan jag lagade middag sÃ¥ var det idel skeptiska miner och nääää-iga läten. Men jag hade gett mig den pÃ¥ att göra nÃ¥t med kycklingfärsen sÃ¥ jag gjorde den ändÃ¥. Och kallade den ”Mamma mus fantastiska kycklingbiffar” och sa att jag hade hittat receptet pÃ¥ ”interneeet”. (Ett av tipsen i mitt Att fÃ¥ barn att äta-inlägg) Och ja, jag vet att kossor inte äter kyckling men nu blev det sÃ¥ här, ok?! Mina ungar är fortfarande sÃ¥pass smÃ¥ att de inte kan kontrollera sanningshalten i det hela.
Uppenbarligen sÃ¥ var det nog inte biffarna i sig utan namnet som sÃ¥lde in rätten men de Ã¥t som smÃ¥ grisar och mmmm-ade högljutt vid varje tugga. Jag fÃ¥r leva med min pinnocchionäsa om det gÃ¥r sÃ¥ här bra 😉

Rent tekniskt sÃ¥ kan jag säga hur jag gjorde sÃ¥ att ni slipper göra som jag. 😀 Jag gjorde dem i matberedaren och dÃ¥ blir det rätt kleggigt. Skopade först upp dem med sked och kluttade ner dem i pannan. Det funkade men blir inte toksnyggt. Bytte taktik och blötte händerna i ljummet vatten innan jag formade biffar och dÃ¥ blev de toksnygga sÃ¥ ja. Vatten är ett tips.

P:S Jag ljuger faktiskt bara om mat, inte andra saker.

Ingredienser:

500 g kycklingfärs
1 salladslök
1 ägg
2½ tsk potatismjöl
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
smör att steka i

1. Om du gör i matberedare: Hacka salladslöken och mixa med ägg, potatismjöl och kryddor. Tillsätt färsen och pulsmixa tills allt blandats.
Manuellt: Finhacka salladslöken, vispa ihop ägg, potatismjöl och kryddor. Tillsätt salladslöken och färsen och blanda om.

2. Forma till biffar och bryn dem på medelhög värme ca 1 min/sida. När alla är stekta, stek dem klart i ugnen i 10-15 min på 175°.

3. Servera med t ex. bulgur, äppelröra, vitkålssallad.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

1 comment on “Mamma mus fantastiska kycklingbiffar”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *