Man tar en hel kyckling, lite citroner, kryddor och diverse annat…

Hacka, basilika, persilja & timjan….

Dra upp skinnet på kycklingen och häll i lite olivolja, salt, peppar, vegeta och tryck in en del av de färska kryddorna, skär skåror i låren och tryck in lite färska kryddor där också. Gnid in hela kycklingen med salt, peppar, vegeta och såna kryddor som ni gillar, paprika och citronpeppar gillar jag också.
Fyll kycklingen med en halv citron och pressa lite citron runtom och på skinnet.
Bind ihop kycklingens lårben med ett hushållssnöre.
Skala och stava morötter och lägg i formen, ta resterande färska kryddor och strö dem runtom kycklingen.

In i ugnen i ca 1-1½ timme på 175˚.
Kycklingen är färdig när vätskan är klar. Stick ner en gaffel, eller skär ett snitt med kniven.

Servera kycklingen med klyftpotatis eller det ris du föredrar och nån god sallad. Vill du vara GI:ig så gör du en stor sallad med bönor i också eller testar quinoa.
Det här är väldigt gott!

Sen tänkte jag bara säga att det blir nog rätt glest här ett tag. Har en massa annat som tar upp min tid men ett och annat recept poppar nog upp.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

2 comments on “Jamie’s kyckling”

  1. Wow jag tror aldrig jag lagat en hel kyckling frÃ¥n scratch sÃ¥ där,… mÃ¥ste nog prova det nÃ¥n gÃ¥ng!! Ser snyggt och gott ut!!!!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *