bulgurlinser.jpg

Jag älskar när jag experimenterar i köket och allting bara blir jättebra! Linser är en helt ny ingrediens för mig att använda i köket men jag är hooked! Lär komma fler recept framöver. För övrigt så bor surdegen i frysen just nu och tittar fram i mån av tid.

Skriver inget regelrätt recept för det här är enkelt. Lite meckigt men enkelt.
Börja med att skära en fläskfilé i stekbara bitar. Sedan marinerar du den i en plastpåse med lite olivolja, färsk timjan, vitlök, vegeta, salt & peppar. Om du har tid så är det bra om den kan marinera några timmar, annars så kan du bara låta den marinera under tiden som du fixar med linsbulguren.

Nu, koka bulgur efter anvisningarna på paketet, jag tog ungefär 2 dl bulgur. Se till att salta vattnet också. Ta fram gröna linser och koka ca 1½ dl linser i lite grönsaksbuljong och med en hel vitlöksklyfta. När detta kokar så kan du börja steka fläskfilén. Stek den bara till den får lite yta och släng sen in den i ugnen på 175° i 5-10 minuter beroende på hur tjocka bitarna är.

Ta fram champinjoner och skiva dem i mindre bitar och stek dem i samma fett som fläskfilén, du kan även ha på lite mer smör eller olja. Krydda med lite salt och peppar. Pressa även i ett gäng vitlöksklyftor så att de får lite mer smak.

När champinjonerna stekts klart blandar du i dem med bulgurn. Ha även i linserna men ta bort vitlöksklyftan.

Nu använder du återigen stekfettet från stekpannan. I med en tetra grädde (2 dl) och låt den koka upp. Ha i lite buljong, valfri tärning, jag tror att 1/4 är lagom. Salta och peppra. Smaka av. ha sedan i lite redning. Jag använder Maizena men mjöl går också bra. Låt den småsjuda lite så att den får en lite fastare konsistens.

Lägg upp bulgurn på tallriken och arrangera fläskfilén lite fint ovanpå. Sedan ringlar du lite sås runtom. Toppa med en timjankvist om du har nån.

Klart att servera!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *